Lexingtons sommarkollektion sätter verkligen igång sommarlängtan, tänk att få inreda en liten stuga med marin inredning i New England-stil!

Lexingtons nya kollektion består som alltid av inredningsdetaljer med enkla mönster, marina färger och mjuka tyger. Kollektionen är i ljusa färger men också mörkare färger som rött och blått.



Foto: Lexington pressbild

Lexington Summer 09 Collection

Allmänt Kommentera
Lexingtons sommarkollektion sätter verkligen igång sommarlängtan, tänk att få inreda en liten stuga med marin inredning i New England-stil!

Lexingtons nya kollektion består som alltid av inredningsdetaljer med enkla mönster, marina färger och mjuka tyger. Kollektionen är i ljusa färger men också mörkare färger som rött och blått.



Foto: Lexington pressbild
Tänkte att jag skulle dela med mig av mina två favoritrecept. En superenkel marängtårta och chokladmuffins som är perfekta att frysa in och bjuda på när man får oväntat besök.





Det här behövs till 10-12 bitar:

Maräng:
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3 dl Rice Krispies (frukostflingor)

Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
30 g mörk choklad

Gör så här:
Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa minst 5 min. tills marängen är blank.
Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet.
Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smällt.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena halvan av marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt.
Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra maränghalvan över. Smält chokladen och ringla ett mönster med en gaffel på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

Mumsiga kakor

Recept Kommentera
Tänkte att jag skulle dela med mig av mina två favoritrecept. En superenkel marängtårta och chokladmuffins som är perfekta att frysa in och bjuda på när man får oväntat besök.





Det här behövs till 10-12 bitar:

Maräng:
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3 dl Rice Krispies (frukostflingor)

Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
30 g mörk choklad

Gör så här:
Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa minst 5 min. tills marängen är blank.
Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
Fyllning: Koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet.
Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smällt.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena halvan av marängen. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt.
Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra maränghalvan över. Smält chokladen och ringla ett mönster med en gaffel på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

Detta lilla trädgårdsmöblemang har hittat hem till mig:



Möblemanget heter Kreta och kommer från Harald Nyborg och kostar 649:- inkl dynor. Passar perfekt på vår balkong och dessutom är det bra med fällbart bord och stolar så tar det inte så stor plats om vintrarna i förrådet. Har varit himla sköna dagar, vi har sol på förmiddagen så det är perfekt att sitta och äta frukost på balkongen. Mysigt att man redan kan göra detta i april månad, hoppas nu bara att vi får en toppensommar för det är vi värda

Balkongmöbler från Harald Nyborg

Utomhus Kommentera
Detta lilla trädgårdsmöblemang har hittat hem till mig:



Möblemanget heter Kreta och kommer från Harald Nyborg och kostar 649:- inkl dynor. Passar perfekt på vår balkong och dessutom är det bra med fällbart bord och stolar så tar det inte så stor plats om vintrarna i förrådet. Har varit himla sköna dagar, vi har sol på förmiddagen så det är perfekt att sitta och äta frukost på balkongen. Mysigt att man redan kan göra detta i april månad, hoppas nu bara att vi får en toppensommar för det är vi värda